23 Ιανουαρίου 2016

Το μυστήριο της ενσάρκωσης

Δεν υπάρχει επιστημονική περιγραφή ή μαθηματική εξίσωση ικανή να περιγράψει την ενσάρκωση. Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός, το οποίο, στο βαθμό που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ποτέ δεν συνέβη πριν ούτε θα επαναληφθεί. Οι μηχανισμοί της δημιουργίας που χρησιμοποίησε ο Θεός εξακολουθούν να βρίσκονται πέραν της δυνατότητας κατανόησης μας, έστω κι αν εμείς με ανυπομονησία εξακολουθούμε να ανακαλύπτουμε πώς αυτή η δημιουργία ξεδιπλώνεται στο χρόνο. 

Επίσης ξεπερνάει την κατανόησή μας και η διαδικασία με την οποία η ενσάρκωση έλαβε χώρα ως μοναδικό γεγονός, που δεν μπορούμε να μελετήσουμε στο εργαστήριο. Όμως, η απόδειξή της έρχεται σε μας μέσω της πίστης στην αποκάλυψη του Θεού και της εμπειρίας της αγάπης Του. 


Μερικές φορές είναι δύσκολο για εμάς τους επιστήμονες να παραδεχθούμε την ύπαρξη σφαιρών πέρα από την ικανότητα των προηγμένων τεχνολογικών μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας. Σε άλλες περιπτώσεις, καθώς θαυμάζουμε τη βαθιά πολυπλοκότητα του κόσμου γύρω μας, μας φαίνεται αρκετά εφικτό ότι υπάρχουν κόσμοι που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε. Ιδιαίτερα  δε, ατενίζοντας την απλή φάτνη στην οποία βρισκόταν το παιδί, ο Ιησούς. Μας εκπλήττει η συνένωση πνευματικής και φυσικής σφαίρας, οι οποίες πλέον δεν διαχωρίζονται. Δημιουργός και πλάσμα συναντώνται στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Η σπουδαιότητα αυτής της ένωσης φέρνει την υπόσχεση της ζωής σε όλους μας. 


Randy Isaac, PhD, Executive Director, American Scientific Affiliation, 12/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: